Od 2. 10. do 16. 10. 2024 je knjiga Anomalija na voljo z 10-odstotnim popustom v knjigarnah Mladinske knjige in na Emka.si.

Pogosta vprašanja

Zakaj bi sodeloval/a v tem klubu?

V #knjigebrat odkrivaš nove hude knjige, spoznavaš sodobne avtorje, se v živo pogovarjaš z uredniki in literarnimi kritiki in ustvarjalci ter deliš svoje mnenje z drugimi. Naš cilj je spodbuditi kulturo branja in diskusije, hkrati pa ti omogočiti, da razvijaš svoje veščine pisanja literarnih kritik. Skupaj izbiramo najboljšo knjigo in najboljšo kritiko, kar pomeni, da aktivno soustvarjaš literarno sceno.

Od kdaj do kdaj poteka projekt?​

Bralni klub #knjigebrat poteka od septembra do marca vsako šolsko leto. V tem času beremo, se srečujemo z avtorji in strokovnjaki ter izbiramo najboljšo knjigo in literarno kritiko.

Kdo se lahko pridruži? ​

Naša srečanja so namenjena srednješolcem, starim med 14 in 19 let. Dijaki se lahko prijavite neposredno na naši spletni strani, profesorji pa nas lahko kontaktirajo prek e-pošte in se prijavijo k sodelovanju skupaj z dijaki.

Ali je potrebna posebna priprava? ​

Ne, nujno je samo veselje do branja in delitve mnenj.

Kakšna je nagrada za najboljše kritike?​

Najboljše tri kritike bodo izbrane na naši spletni strani z glasovanjem, ki bo združevalo ocene strokovne komisije in glasove bralcev. Avtor najboljše kritike prejme udeležbo na delavnici kreativnega pisanja, vsi trije najboljši pa prejmejo knjižno nagrado.

Ali bodo spletna srečanja posneta? ​

Da, srečanja bodo posneta in na voljo za poznejši ogled na našem YouTube kanalu.

Na katerih kanalih deluje klub?​

Klub bo deloval na Instagramu, TikToku in YouTubu. Svoja mnenja boste lahko objavljali na teh kanalih ali neposredno na naši spletni strani ob prijavi.

Za knjižne molje in čisto
navadne ljubiteljice in ljubitelje branja.

Projekt je del programa bralne kulture, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Kontakt

knjigebrat @mladinska-knjiga.si

© 2024 #knjigebrat!